Torrostade camelinafrön

Camelina of Swedens torrostade camelinafrön är precis vad det låter som, men med en smak som kanske inte är lika förväntad. Vi har alltså torrostat en del av vår 100 % ekologiska fröskörd istället för att pressa den till olja. Resultatet är små, vackert terrakottabruna, chiafröliknande frön med mängder av spännande användningsområden inom matlagning.

Camelinafröna, som säljs i 100-gramspåsar, är laddade med omega 3, och E-vitamin. De är även rika på fibrer och protein. Dryga 21 % protein närmare bestämt! 1  Men det allra bästa med våra torrostade camelinafrön är ändå smaken! En härligt rund och nötig sådan, som gör att de passar lika bra som topping på t. ex. sallad, sushi och fisk, som smaksättare på allt från brödbak till frukostgröt.

1. Studie utförd av QACS – Quality Assurance & Control Systems – The challenge test laboratory

Vi är ett litet familjeföretag med lantbruk som huvudsyssla. Det hindrar oss inte från att ha en hög ambitionsnivå när det gäller att hitta trovärdiga studier om olika användningsområden för vår camelina, med reservation för att fakta och forskningsrön hela tiden ändras och uppdateras. Vi hävdar inte att våra camelinaprodukter är några mirakelmedel, även om vi själva tycker att de är rätt så fantastiska. Därför är vi också noga med att formulera oss så att det framgår att det är intag av näringsämnena som ingår i vår olja och våra fröer (essentiella fetter, E-vitamin, protein etc) som kan ha positiva effekter på kroppen och knoppen. Har du frågor om produkterna eller om en referens som vi har angivit, tveka inte att kontakta oss.

This post is also available in: English