Torrostade camelinafrön

Camelina of Swedens torrostade camelinafrön är precis vad det låter som, men med en smak som kanske inte är lika förväntad. Vi har alltså torrostat en del av vår 100 % ekologiska fröskörd istället för att pressa den till olja. Resultatet är små, vackert terrakottabruna, chiafröliknande frön med mängder av spännande användningsområden inom matlagning.

Camelinafröna, som säljs i 100-gramspåsar, är laddade med omega 3, och E-vitamin. De är även rika på fibrer och protein. Dryga 21 % protein närmare bestämt! 1  Dessutom innehåller de ämnen som kan minska kolesterolupptaget från mat2, hjälpa till att förhindra inflammatoriska skador3 och minska blodsockernivåer i blodet4.

Men det allra bästa med våra torrostade camelinafrön är ändå smaken! En härligt rund och nötig sådan, som gör att de passar lika bra som topping på t. ex. sallad, sushi och fisk, som smaksättare på allt från brödbak till frukostgröt.

1. Studie utförd av QACS – Quality Assurance & Control Systems – The challenge test laboratory
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15166807
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4303902/
4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28970778

Vi är ett litet familjeföretag med lantbruk som huvudsyssla. Det hindrar oss inte från att ha en väldigt hög ambitionsnivå när det gäller att hitta trovärdiga studier/referenser kring olika användningsområden för vår camelina, med reservation för att fakta och forskningsrön ändras och uppdateras hela tiden. Har du frågor kring en referens, tveka inte att kontakta oss.

This post is also available in: English