Camelinaolja är nästa generations functional food, 1-2 tsk motsvarar dagsbehovet av omega 31 och smaken är mild, rund och nötig. 

Camelinaolja, som är en populär ingrediens i paleorecept och veganska rätter, tål upphettning till över 245 grader2 utan att tappa vare sig smak eller sina välgörande egenskaper. Den är även motståndskraftigare mot härskning än de flesta andra oljor3.

skarmavbild-2016-12-14-kl-08-08-44

1.Livsmedelsverket (vår camelinaolja innehåller 39 g omega 3 per 100 g)
www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/fett/fleromattat-fett-omega-3-och-omega-6

2. Eco Watch
www.ecowatch.com/6-reasons-why-you-should-try-camelina-oil-today-1882105650.html

3.Vegetarian Health Institute
www.veghealth.com/nutrition-tables/Smoke-Points-of-Oils-table.pdf

Vi är ett litet familjeföretag med lantbruk som huvudsyssla. Det hindrar oss inte från att ha en hög ambitionsnivå när det gäller att hitta trovärdiga studier om olika användningsområden för vår camelina, med reservation för att fakta och forskningsrön hela tiden ändras och uppdateras. Vi hävdar inte att våra camelinaprodukter är några mirakelmedel, även om vi själva tycker att de är rätt så fantastiska. Därför är vi också noga med att formulera oss så att det framgår att det är intag av näringsämnena som ingår i vår olja och våra fröer (essentiella fetter, E-vitamin, protein etc) som kan ha positiva effekter på kroppen och knoppen. Har du frågor om produkterna eller om en referens som vi har angivit, tveka inte att kontakta oss.

This post is also available in: English