
Tomatsallad med får- eller getost
Ingredienser:
4 stora, mogna tomater
½ dl camelinaolja
½ dl blandade, hackade örter – bladpersiljeblad, gräslök (med blommor om tillgängliga), finhackad basilika (med blommor om tillgängliga).
½ tsk korianderfrön
½ tsk färskmalna svartpepparkorn
färskmalet salt
2,5 dl riven, mogen får- eller getmjölksost
en nypa torrostade camelinafrön
Gör så här:
Skölj och torka av tomaterna. Skiva och arrangera dem på fatet. Ringla camelinaoljan över. Fördela sedan de hackade örterna och blommorna och mal korianderfrö, peppar och salt över tomaterna. Riv osten på ett rivjärn eller med hjälp av en mandolin, och fördela den jämnt över tomaterna. Du kan servera salladen direkt, men för att smakerna ska gifta sig ordentligt, låt den stå övertäckt 1–2 timmar i rumstemperatur innan servering. Inför servering, glöm inte att toppa med torrostade camelinafrön.
Källa:
http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/09637486.2017.1301891
Recept lånat från:
http://marxfood.com/tomato-salad-with-camelina-oil-sheep-cheese/