Sötpotatissoppa

Ingredienser:

2 sötpotatisar, skalade och tärnade
1 msk camelinaolja
1 liten gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk riven ingefärsrot, (el. 1 tsk malen ingefära)
2 tsk currykrydda, el. efter smak
1 L grönsaks- eller kycklingbuljong

Valfritt

Kefir, efter smak
riven ost
rostade kikärtor eller torrostade camelinafrön

Gör så här:

  1. I en stor kastrull, värm upp oljan och svetta lök och vitlök. Tillsätt ingefärsrot och currykrydda, rör då och då i 3 minuter eller tills allt är mjukt.
  2. Tillsätt sötpotatisarna, rör i 1 minut tills potatisen är täckt med olja och kryddor.

Tillsätt buljong och koka upp; dra ned värmen, täck med lock och låt småkoka i 10 minuter eller tills potatisen är mjuk.

  1. Purea soppan med mixerstav eller i mixer. Värm igen om det behövs.
  2. Rör ner kefir efter smak och toppa med riven ost, rostade kikärtor eller torrostade camelinafrön.

 

Foto: KhongrithSV