Camelina of Sweden är finalist i Nyskaparstipendiet!

Somrig biffsallad med camelinamarinerad fransyska

Testa Camelina of Swedens camelinaolja i en somrig biffsallad. Perfekt som picknick- eller buffémat!

Du behöver:

drygt 1 kg fransyska (rostbiff går också bra)
svartpeppar
salt

Till marinaden:

2 röda lökar
2 vitlöksklyftor
10 marinerade, soltorkade tomater
1 kruka basilika
1 dl balsamvinäger
1 dl camelinaolja
salt, peppar
honung
en nypa torrostade camelinafrön

Gör så här:

Värm ugnen till 80 °C. Lägg köttbiten i en form. Salta rikligt och peppra. Låt sedan köttet ta tid i ugnen. Ju längre tillagning, desto mörare kött, så ha inte bråttom. Stick i en köttermometer och tag ut köttet när den visar 67 °. Linda det i ugnsfolie och låt vila.

Till marinaden, skala lök och vitlök och hacka dem fint. Finhacka även de soltorkade tomaterna och basilikan. Blanda allt med olja, balsamvinäger och en touch honung.

När köttet svalnat, lägg steken i en påse, häll över marinaden och låt dra över natten. Spara lite marinad att hälla över skivorna före servering. När det är dags för den, skär steken i tunna skivor och servera tillsammans med en sallad, pasta- eller potatissallad.Toppa med torrostade camelinafrön.