
Lax i ugn med getost, spenat, valnötter och camelina
4 portioner
Ingredienser:
1 kg laxfilé
150 g getost
2,5 dl babyspenat, grovhackad
6 champinjoner, skivade
1 knapp dl torkade tranbär
4 msk camelinaolja
2 msk valnötter, grovt hackade
salt och peppar efter smak
en nypa torrostade camelinafrön
Gör så här:
- Värm ugnen till 175° och olja en ugnsfast form.
- Gör ett snitt på längden utefter hela laxfilén, utan att skära hela vägen igenom. Öppna filén som en bok.
- Placera getost på en sida av filén, addera den grovhackade spenaten. Ringla camelinaolja över.
- Vik ihop filén och se till att fyllningen är fixerad inuti. Täck filén med skivade champinjoner, tranbär och nötter.
- Ringla camelinaolja över filén. Krydda med salt och peppar. Täck med aluminiumfolie och grädda i 20 till 25 minuter eller tills laxen bleknar. Toppa med torrostade camelinafrön innan du serverar.