Lax i ugn med getost, spenat, valnötter och camelina

4 portioner

Ingredienser:

1 kg laxfilé
150 g getost
2,5 dl babyspenat, grovhackad
6 champinjoner, skivade
1 knapp dl torkade tranbär
4 msk camelinaolja
2 msk valnötter, grovt hackade
salt och peppar efter smak
en nypa torrostade camelinafrön

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175° och olja en ugnsfast form.
  2. Gör ett snitt på längden utefter hela laxfilén, utan att skära hela vägen igenom. Öppna filén som en bok.
  3. Placera getost på en sida av filén, addera den grovhackade spenaten. Ringla camelinaolja över.
  4. Vik ihop filén och se till att fyllningen är fixerad inuti. Täck filén med skivade champinjoner, tranbär och nötter.
  5. Ringla camelinaolja över filén. Krydda med salt och peppar. Täck med aluminiumfolie och grädda i 20 till 25 minuter eller tills laxen bleknar. Toppa med torrostade camelinafrön innan du serverar.