
BBQ-sås med mango
Ingredienser
3 msk camelinaolja
2 dl hackad gul lök
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk riven ingefära
5 dl hackad mango (ca 3 st)
2,5 dl hackade tomater
1 knapp dl honung
1 knapp dl äppelcidervinäger
2 msk färsk limejuice
1 msk Worcestershiresås
1 msk dijonsenap
2 krm malen chipotle (torkad och rökt jalapeño-chili)
1 tsk salt
1/2 nymalen svartpeppar
Gör så här:
Värm camelinaolja i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt lök och koka under regelbunden omrörning, tills den mjukna (ca 5 min). Rör ned övriga ingredienser och koka upp. Reducera värmen och låt sjuda tills mangon är riktigt mjuk (ca 30 min). Purea såsen i mixer/med stavmixer tills slät. Smaka av med extra salt och peppar. Låt svalna till rumstemperatur och häll över i en lufttät behållare eller burk. Klarar sig bra i kylskåp i upp till en månad.