Citron- och  camelinakaka

1½ dl kikärtsspad (motsvarar 3 ägg)
2½ dl socker
1 dl potatismjöl
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk camelinafrön
3 krm salt
100 g mjölkfritt smör
1 dl havredryck
saften från 1 citron

Bakas i en ungsform, på ca 1½ liter
Sätt ugnen på 200 grader

Klä formen med bakplåtspapper. Vispa kikärtsspad och socker till en vit och lite bubbligt blandning.  Blandada alla torra ingredienser  i en egen skål för att sedan försiktigt förenas med den vispade blandningen. Smällt smöret, ta bort det smällta smöret från plattan och häll i havredryck och citronsaft. Blanda sedan allt i den gemensamma skålen och häll slutligen allt i ugnsformen. Kakan gräddades mitt i ugnen. Den var färdig efter ca. 40 minuter.

Servera i juletider som en liten bakelse med hallongrädde på toppen och riven choklad som extra dekoration.