Camelina på svamp

Ingredienser till cirka 650 g paté:

350 g valfri svamp, skivad
2 stora schalottenlök, tärnade
4 msk camelinaolja
4 msk rött vin
1 msk färsk citronsaft
En skvätt tabasco eller annan het sås
1 msk färsk timjan, hackad
1,5 dl cream cheese, typ Philadelphia
salt och peppar efter smak
en nypa torrostade camelinafrön

Gör så här:

  1. Bryn svamp och schalottenlök i camelinaolja, tills svampen har släppt all vätska, och den och löken är karamelliserade (tar ca 15 minuter).
  1. Blanda rödvin, citronsaft, het sås och timjan i en stekpanna och låt koka ihop till en puré (tar ca 5 minuter). Ta från värmen och låt svalna.
  1. Spar några matskedar av svampblandningen till garnering och häll resten i en matberedare och pulsera. Tillsätt cream cheese och puré och blanda till bredbar konsistens. Krydda med salt och peppar.
  1. Överför patén till en glasskål och lägg den kokta, skivade svampen som du sparade ovanpå. Ställ i kylskåpet och servera kallt tillsammans med färsk baguette och syrliga pickles.Toppa med torrostade camelinafrön.