
Camelina på svamp
Ingredienser till cirka 650 g paté:
350 g valfri svamp, skivad
2 stora schalottenlök, tärnade
4 msk camelinaolja
4 msk rött vin
1 msk färsk citronsaft
En skvätt tabasco eller annan het sås
1 msk färsk timjan, hackad
1,5 dl cream cheese, typ Philadelphia
salt och peppar efter smak
en nypa torrostade camelinafrön
Gör så här:
- Bryn svamp och schalottenlök i camelinaolja, tills svampen har släppt all vätska, och den och löken är karamelliserade (tar ca 15 minuter).
- Blanda rödvin, citronsaft, het sås och timjan i en stekpanna och låt koka ihop till en puré (tar ca 5 minuter). Ta från värmen och låt svalna.
- Spar några matskedar av svampblandningen till garnering och häll resten i en matberedare och pulsera. Tillsätt cream cheese och puré och blanda till bredbar konsistens. Krydda med salt och peppar.
- Överför patén till en glasskål och lägg den kokta, skivade svampen som du sparade ovanpå. Ställ i kylskåpet och servera kallt tillsammans med färsk baguette och syrliga pickles.Toppa med torrostade camelinafrön.