Camelina-hummus

Ingredienser:

3 vitlöksklyftor
4,5 dl kikärter – sköljda och avrunna
5 msk tahini (sesampasta)
2 msk vatten
2 msk camelinaolja
6 msk citronsaft
1 tsk mald spiskummin
Rostad, röd paprika (om så önskas)
havssalt efter smak
2 msk hackad, färsk persilja
Citronklyftor, grekiska oliver och extra camelinaolja till garnering
ett paket pitabröd
en nypa torrostade camelinafrön

Gör så här:

  1. Med matberedaren i gång, mata ner vitklökklyftorna i röret.
  1. Tillsätt kikärtor, tahini, vatten, camelinaolja, citronsaft, spiskummin och rostad paprika (valfritt) och mixa tills blandningen är slät. Krydda med salt. Ställ i kylen i några timmar för att smakerna ska blandas.
  1. Vid servering, strö över hackad persilja och dekorera med citronklyftor, oliver och ytterligare några droppar Camelinaolja och torrostade camelinafrön. Servera med varmt pitabröd.