
Camelina-hummus
Ingredienser:
3 vitlöksklyftor
4,5 dl kikärter – sköljda och avrunna
5 msk tahini (sesampasta)
2 msk vatten
2 msk camelinaolja
6 msk citronsaft
1 tsk mald spiskummin
Rostad, röd paprika (om så önskas)
havssalt efter smak
2 msk hackad, färsk persilja
Citronklyftor, grekiska oliver och extra camelinaolja till garnering
ett paket pitabröd
en nypa torrostade camelinafrön
Gör så här:
- Med matberedaren i gång, mata ner vitklökklyftorna i röret.
- Tillsätt kikärtor, tahini, vatten, camelinaolja, citronsaft, spiskummin och rostad paprika (valfritt) och mixa tills blandningen är slät. Krydda med salt. Ställ i kylen i några timmar för att smakerna ska blandas.
- Vid servering, strö över hackad persilja och dekorera med citronklyftor, oliver och ytterligare några droppar Camelinaolja och torrostade camelinafrön. Servera med varmt pitabröd.