Camelina-, banan- & pekanlimpa

12 till 14 skivor.

Ingredienser

6 mogna bananer, mosade
En knapp dl camelinaolja
2 ägg från frigående höns, vispade
En knapp dl honung
En knapp dl havregryn
Knappt 2 dl rågmjöl
2,5 dl rostade och hackade pekannötter
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver

Gör så här:

Förvärm ugnen till 160 C.

Vispa samman banan, camelinaolja, ägg och honung i en skål. Blanda torra ingredienser i en separat skål. Vänd ned bananblandningen i de torra ingredienserna med en gaffel. Klä en bakform med bakplåtspapper för att säkerställa att smeten inte fastnar. Fyll ¾ av formen med smet och baka i ugnen i en timme. Ta ut och låt svalna ordentligt innan du packar in brödet alt. fryser ner det. Det här receptet kan också användas för att göra muffins.