
Bannock-bröd
Ingredienser:
– 5 ½ dl vetemjöl
– 2 tsk bakpulver
– ½ tsk salt
– ½ tsk socker
– 3 msk camelinaolja
– 2,25 dl kallt vatten
Gör så här:
- Vispa ihop de torra ingredienserna i en medelstor skål. (Degen kan förberedas i förväg och förvaras i en ziplock-påse eller annan lufttät behållare tills den ska användas.)
- Rör i fettet och häll i vatten långsamt under omrörning, tills en fast deg har bildats. Du kanske inte behöver använda allt vatten.
- Knåda degen i en minut eller två och ställ åt sidan för att jäsa i minst 30 minuter.
- Dela upp degen i mindre bitar och platta ut till små runda skivor, ca 5 cm i diameter. Stek i en smord stekpanna på medelvärme i ca 20 minuter eller tills bröden här helt genomstekta och vänd efter halva tiden så att de får färg på båda sidorna.
Recept Bannock-bröd och matbilder lånade från:
https://www.buzzfeed.com/perpetua/canadian-foods?utm_term=.rwn95revP#.eanVz8grp