RESULTATET AV ÄKTA KÄRLEK

Camelina of Swedens olja och torrostade frön säljs som exklusiva och hälsosamma livsmedelsprodukter i utvalda matvaru-, hälsokost-, och gårdsbutiker, men exporteras även utomlands till bl.a. Kina. Större kvantiteter säljs också, på grund av oljans unika koncentration av essentiella fetter och antioxidanter, till producenter av skönhetsprodukter och djurfoder.

I dag är byRanch det enda företaget i Sverige som odlar oljedådra i stor skala. Men hade inte spannmålsbonden Stefan Ranch träffat och gift sig med försäljningsdirektören Therese, hade det kanske inte blivit så. För där Stefan såg en spännande och tålig kulturväxt, såg Therese en potentiell marknad för nästa generations superfood. Resten, som man brukar säga, är historia. En väldigt smakrik sådan!

Samarbetspartners och certifikat

Europalövet

Våra produkter äger rätt att bära Europalövet, för livsmedel med ekologisk kvalitet. Symbolen får bara användas till livsmedel när producenten uppfyller alla EU-lagstiftningar, inklusive deltagande i certifieringsystem som innebär regelbundna kontroller och årliga inspektioner. Märket garanterar att minst 95 procent av varans innehåll har producerats ekologiskt.

Krav

KRAV är Sveriges mest kända miljömärkning för mat. KRAV-märket visar att en vara är producerad på ekologisk grund med extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. Våra produkter uppfyller KRAVs regler,  vilket för oss betyder  att vår oljedådra  odlas miljövänligt utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel, och att vår camelinaolja  inte innehåller onaturliga tillsatser.

Svensk lantmat

Svensk Lantmat är en förening för småskaliga producenter.  Svensk Lantmats logo garanterar att det är svensk råvara. Lantmatföretagen garanterar ursprung och kvalitet. Medlemmar i Svensk Lantmat arbetar nära sina kunder genom gårdsbutik.

Williefonden

Willefonden arbetar för att barn och ungdomar med odiagnostiserad sjukdom, ska få en diagnos. Det finns fortfarande flera tusen olika odiagnostiserade sjukdomar. Camelina of Sweden är företagsvän till Willefonden.

Sörmlands matkluster

I Sörmland finns ett antal små och lite större lokala företag som arbetar med mat som gått samman för att visa upp vårt utbud av närodlad, hantverksmässig och framförallt god mat av hög kvalitet.

Smakriket

Smakriket är ett sigill för råvaror och produkter med ett mycket tydligt ursprung och hög kvalitet som säljs genom Grönsakshallen Sorunda, Fällmans Kött och Martin & Servera.

Nyskaparstipendiet

Företaget Menigo delar varje år ett pris till Sveriges mest nyskapande matproducent.  Vinnaren koras i Stockholm i Kungsträdgården.

This post is also available in: English