Camelina of Swedens olja och torrostade frön säljs som exklusiva och hälsosamma livsmedelsprodukter i utvalda matvaru-, hälsokost-, och gårdsbutiker, men exporteras även utomlands till bl.a. Kina. Större kvantiteter säljs också, på grund av oljans unika koncentration av essentiella fetter och antioxidanter, till producenter av skönhetsprodukter och djurfoder.

I dag är byRanch det enda företaget i Sverige som odlar oljedådra i stor skala. Men hade inte
spannmålsbonden Stefan Ranch träffat och gift sig med försäljningsdirektören Therese, hade det kanske inte blivit så. För där Stefan såg en spännande och tålig kulturväxt, såg Therese en potentiell marknad för nästa generations superfood. Resten, som man brukar säga, är historia. En väldigt smakrik sådan!

Vi är ett litet familjeföretag med lantbruk som huvudsyssla. Det hindrar oss inte från att ha en hög ambitionsnivå när det gäller att hitta trovärdiga studier om olika användningsområden för vår camelina, med reservation för att fakta och forskningsrön hela tiden ändras och uppdateras. Vi hävdar inte att våra camelinaprodukter är några mirakelmedel, även om vi själva tycker att de är rätt så fantastiska. Därför är vi också noga med att formulera oss så att det framgår att det är intag av näringsämnena som ingår i vår olja och våra fröer (essentiella fetter, E-vitamin, protein etc) som kan ha positiva effekter på kroppen och knoppen. Har du frågor om produkterna eller om en referens som vi har angivit, tveka inte att kontakta oss.

This post is also available in: English