Camelinaolja perfekt för vinterns hudvård

Camelinaolja perfekt för vinterns hudvård

Camelinaolja perfekt för vinterns hudvård

Så här års behöver huden all fukt den kan få. Camelinaolja ger naturlig, levande hudvård laddad med E-vitamin och omega 3!

Det är också nu som skillnaden mellan de mineraloljor som ingår i de flesta konventionella kroppsvårdsprodukter och vegetabiliska oljor gör sig påmind på riktigt. Mineraloljor återfuktar huden genom att lägga sig som en täckande hinna som stänger in fukt. Vegetabiliska oljor – som camelinaolja – går tvärtom djupet. Huden återfuktas mer naturligt  när den konditioneras, föryngras och blir mer mjuk-elastisk.

Mot inflammationer

Och inte nog med det: camelinaolja har även en antiinflammatorisk verkan. Camelina lindrar acne, blemmor, eksem och t o m psoriasis. Den innehåller nämligen cirka tio gånger mer linolsyra och alfa-linolensyra än de flesta andra vegetabiliska oljor. Dessutom är den ett bra alternativ för dig som är allergisk mot nötter och inte kan använda t ex mandel-, hasselnöts- eller macadamiaolja på huden.

Naturell eller i produkter

Camelinaolja är en alldeles ypperlig ingrediens i produkter för hudvård, som lotions och tvålar. Tänk camelina,  vare sig du tillverkar själv eller köper i butik. Den går även bra att använda precis som den är. Pröva den som kroppsolja efter duschen eller istället för cerat. Bara häll lite i handflatan och arbeta in i huden eller på läpparna. Du kan också prova att infusera den med din favoritdoft och hälla i badvattnet. Eller varför inte inkorporera camelinaolja i andra hemmagjorda hudvårdsprodukter som tvålar och kroppssmör.

Skön för huden

Många använder även vegetabilisk olja för att rengöra och (faktiskt!) behandla oljig hud i ansiktet. Sådan orsakas av hormoner, smuts, bakterier och döda hudceller. Olja löser faktiskt olja. Camelinaolja, i det här fallet, går på djupet och löser upp även andra orenheter och återfuktar huden naturligt. Prova själv.

Gör så här:

  1. Fukta ansiktet.
  2. Arbeta försiktigt in en enkronas stor mängd camelinaolja i ansiktet med fingertopparna.
  3. Blöt en tvättlapp med hett vatten, vrid ur, lägg handduken över ansiktet och låt den ligga tills den har kallnat. Det här öppnar upp porerna.
  4. Använd den kallnade handduken för att överlägsna ev. överflödig olja och stänk kallt vatten i ansikte för att stänga porerna.
  5. Om huden i ansiktet känns torrt, använd överflödig olja på handduken för att återfukta den igen.
  6. Upprepa några gånger i veckan.

Vill ni testa en underbar svensk, ekologisk ansiktsolja med vår camelinaolja som huvudingrediens så surfa in hos Nea of Sweden, http://www.neaofsweden.se/massageoljor-oljor/face-oil-carrot- , där du kan välja den sort som passar just din hudtyp:-)