Nu är vi en del av Smakriket Sverige!

SormlandGrönsakshallen Sorunda levererar exklusiva råvaror till många av landets kvalitetrestauranger, butiker och storhushåll, bland annat inom ramarna för projektet Smakriket Sverige. Det innefattar 21 olika smakriken runt om i Sverige med syftet att lyfta regionala och närproducerade varor med fokus på ursprung, smakupplevelse och hög kvalitet. Och vi har precis blivit en av deras utvalda leverantörer!

Till projektet hör en märkning som anslutna producenter får använda, som innebär att produkten har egenskaper som garanterar råvarans eller produktens ursprung och är unika för det angivna geografiska området. Vår Camelinaolja kommer att bära märkningen Smakriket Sörmland, eller Sveriges Alsace som det kallas, men inte nog med det – som en del av utnämningen kommer vi också att vara med i Smakrikets monter A30:41 på matmässan Gastro Nord i Älvsjö i Stockholm 26-29 april. Vi kanske ses där!