Glad påsk önskar Familjen Ranch

camelina-omega3

I dag skiner solen över Björksunds Gård där vi, utöver Oljedådra (Camelina sativa), även odlar bl a lin, raps, vete, havre och bovete.

Just nu är vi i full färd med förberedelserna för vårbruket. De innebär bland annat att se till att maskinparken är tipptopp, med service och nödvändiga åtgärder för alla maskiner så att de rullar som de ska när det är dags för sådd, för då vi inte har vare sig tid eller råd med några driftsstopp.
IMG_8906
Vi kör även ut gödsel och rensar det som ska sås inför själva sådden som beroende på väder (precis som allt annat när man driver ett jordbruk), sker i någon gång i april. Än så länge ligger camelinafröna på lager och sover sött, och innan det är dags att väcka dem och stoppa dem i jorden tillsammans med övriga frön, passar vi på att smita på en sista liten minisemester innan vår högsäsong startar.

Så Glad påsk, arrivederci och hörs snart!