Camelinaolja är nästa generations functional food, 1-2 tsk motsvarar dagsbehovet av omega 31 och smaken är rund och nötig, med tydliga grästoner. Vissa säger att den smakar sommar. Ringla den över sallad, blanda i dressingar och marinader, eller stek i istället för olivolja.

Camelinaolja, som är en populär ingrediens i en rad olika paleo-recept och veganska rätter, klarar upphettning till över 245 grader utan att tappa sina välgörande egenskaper. Den är även motståndskraftigare mot härskning än de flesta andra oljor2.

skarmavbild-2016-12-14-kl-08-08-44

1. Svenska Näringsrekommendationerna (SNR)
www.apotekhjartat.se/mina-behov/kost–naring/omega-3/

2. Eco Watch
www.ecowatch.com/6-reasons-why-you-should-try-camelina-oil-today-1882105650.html

Vi är ett litet familjeföretag med lantbruk som huvudsyssla. Det hindrar oss inte från att ha en väldigt hög ambitionsnivå när det gäller att hitta trovärdiga studier/referenser kring olika användningsområden för vår camelina, med reservation för att fakta och forskningsrön ändras och uppdateras hela tiden. Har du frågor kring en referens, tveka inte att kontakta oss.

This post is also available in: English