Camelinaolja innehåller mer än dubbelt så mycket omega 3 som 6 (ca 38 % omega 3, 18 % omega 6 och 14 % omega 9), en närapå perfekt balans som inte återfinns naturligt i någon annan olja (2:1)1.Den är också rik på E-vitamin (antioxidanter)2.Det här gör den till ett hälsosamt näringstillskott för hjärta, kropp och knopp. 1-2 tsk motsvarar dagsbehovet av omega 3 3.

Den unika koncentrationen av omega 3-fettsyror kan:

  • Minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar4
  • Stärka immunförsvaret och hjärnans, ögonens och nervernas funktion5
  • Skydda mot kognitiva sjukdomar som demens och Alzheimers6
  • Förebygga ögonsjukdomar som makuladegenerationen (gula fläcken)7
  • Förhindra nervskador till följd av inflammation8

4

1. Studie utförd av QACS – Quality Assurance & Control Systems – The challenge test laboratory
2. Chemical Composition Medical Impacts and Cultivation of Camelina (Camelina sativa)
www.researchgate.net

3. Svenska Näringsrekommendationerna (SNR)
www.apotekhjartat.se/mina-behov/kost–naring/omega-3/

4. American Heart Assosciation
www.heart.org

5. Rocky Mountain Health and Wellness
functionalmedicineofidaho.com/omega-3-fatty-acids

6. Alzheimers Association
www.alz.org

7. Pilot study for treating dry age-related macular degeneration (AMD) with high-dose omega-3 fatty acids
www.sciencedirect.com/

8. Neuropathy Treatment Group
www.neuropathytreatmentgroup.com/

Vi är ett litet familjeföretag med lantbruk som huvudsyssla. Det hindrar oss inte från att ha en väldigt hög ambitionsnivå när det gäller att hitta trovärdiga studier/referenser kring olika användningsområden för vår camelina, med reservation för att fakta och forskningsrön ändras och uppdateras hela tiden. Har du frågor kring en referens, tveka inte att kontakta oss.

This post is also available in: English